Obrt Palma, odnosno vlasnik g. Zef Pecollaj, uložio je u projekt kupnje, uređenja i opremanja velebnog objekta za proizvodnju kruha, peciva i slastica.
Kruna je to dosadašnje dugogodišnje obiteljske tradicije bavljenja pekarstvom. Objekt je opremljen najsuvremenijom tehnološkom opremom, poboljšana je efikasnost poslovanja, proizvodnja je objedinjena na jednom mjestu.
Puno proizvedenih slastica i slatku budućnost želi Moneo tim koji je sudjelovao u procesu osiguranja financijskih sredstava za ulaganje u projekt.
Kada je, sad već daleke, 1985. godine Zef Pecollaj otvorio malu pekaru u Kaštel Lukšiću, nije mogao ni sanjati da će nekih 30-tak godina kasnije imati veliku tvrtku koja danas u svom sustavu ima oko 85 zaposlenika!
Tri godine kasnije seli u Bašku Vodu, i 1989. tamo u ulici Fra Andrije Kačića Miošića 58 otvara prvu pekaru od koje se tada počeo razvijati obiteljski posao.
Pekare Palma – tri desetljeća uspješne tradicije…
Promišljenim odlukama malo pomalo Zef Pecollaj širio je poslovanje i danas sa svojim sinom i ostatkom obitelji može biti ponosan na poslovni sustav od 17 prodajnih mjesta u Pisku, Baškoj Vodi, Baškom Polju, Brelima, Promajni i Makarskoj. Osim prodajnih mjesta sa kvalitetnim i ukusnim pekarskim proizvodima, tvrtka Palma ima i dva kafića; jedan u neposrednoj blizini makarskog kolodvora, a drugi u Baškoj Vodi na samoj magistrali u sklopu velebnog zdanja u kojem je zapravo centar poslovanja spomenute tvrtke.
U neposrednoj blizini makarskog kolodvora nalaze se objekt na koji je obitelj Pecollaj posebno ponosna jer uz kafić ukusno dizajniranog interijera ima i jedno prodajno mjesto s pekarskim proizvodima. Kafić inače radi svaki dan od 0 do 24 sata i u vrlo kratkom vremenu postao je omiljeno okupljalište Baškovođana, putnika, ali i poslovnih ljudi koji u vrlo ugodnom ambijentu sklapaju nove poslove.